helloooooooooooooooooooooooo
oke vooraf wil even zeggen, sorry dat het zo lang heeft geduurt!:$haha maar ik heb het hier gewoon ongelovelijk druk!
uhm oke waar zal ik eens beginnen.mn gastgezin! zoals iedereen weet ben ik van gastgezin verwisselt!het gebeurde op zaterdag, dat ik ' uit huis ging'.Ik vond het heel naar om te doen!ik wist namelijk 2 dagen van tevoren dat ik op zaterdag weg zou gaan maar de familie wist het dus ongeveer 10 minuten van tevoren!die waren dus heel erg boos op me en zeiden niks anders dan; leave your phone here' .want ik had een telefoon op hun abbonement.Waarom ik uit huis ben gegaan al ik maar even kort samenvatten.Ze hadden problemen die ik niet voor hun kon oplossen, niet iedereen was even blij dat ik er was en die leuke muis in mn kamer zal ik ook zeker niet missen!;)
maargoed nu het leuke nieuws!!
ik heb dsu seen nieuw gastgezin, of nouja het is een vrouw met een zoon die uit huis is en ze woont alleen, ze werkt op north pulaski high school, mijn school dus! ze werkt bij ISS. wat staat voor in school suspension.dus ik dacht ooohnee zal ze wel zon strenge vrouw zijn, maar ze is gewoon vet lief(L)
in school suspension krijg je al heel snel, als je bijvoorbeeld je lanyard bent vergeten( keykoord met je school id pasje) 2 keer bent vergeten of wanneer je twee keer' tardy' (laat) bent.
we hebben ook nog de leuke term PDA. public display of affection.Ja je mag geen hugs geven etc. maar als je met iemand van de andere sekse op de bank zit, word dit ook al niet getolereert! haha maar dat is nog niemand overkomen volgens mij;)
anyways mn nieuwe gastmoeder heet Gwen!
ik heb een slaapkamer, met een heel mooi bed, een eigen badkamer en een kamer voor als er mensen willen logeren

tja wat kan iker nog meer over vertellen, ik zal met haar naar school rijden en zij neemt me weer mee naar huis, behalve als ik volleybaltraining heb! wat bijna elke dag is maargoed.
ohja het ruikt echt heel lekker in de badkamer haha.
SCHOOL.
school wat kan ik er over zeggen, het blijft school.
mijn rooster is nu;
1e- AP US HS. ap staat voor ' collegelevel' amerikaanse geschiedenis.en nee ik heb deze klas niet gekozen duhuh haha. maargoed mn lerares is mrs. presley ze is heel leuk maar geweft te veel huiswerk. voorbeeld; elke dag moeten we gewoon 20 paginas lezen uit een van de 5 geschiedenisboeken:S. maar de andere uitwisselingsstudenten zitten hier ook in de klas!
2e-psychology. tja ik weet niet echt wat ik er van vind. het is niet echt leuk omdat we altijd opdrachten moeten doen met werkbladen, niet zoasl je in het begin denkt van ooeh dan gaan we mensen bestuderen en dan hebben we geen huiswerkj ofzo.maargoed daarvoor heb ik coach Flowers. hij is de 3e assistent basketbalcoach ofzo haha.
3e- EAST. In EAST doen we allerlei soorten projecten! je kunt film smaken, muziek je eigen videogame enzovoort!het enige is dat je project met technologie en met de ' community' bezig moet zijn. Ik doe bijvoorbeeld een project met 2 duitse uitwisselingsstudenten over onze landen, we maken een video! het is echt grappig als je aan mensen vraagt wa tje in smaterdam kunt doen ofzo. de helft zegt wiet roken en de andere helft zegt skieen.geen idee waar ze dat vandaan hebben haha

4e- spanish. Oeh dit vak is gewoon echt zo leuk:) ik heb mrs Guerra, ze komt oorsprokelijk uit mexico en ze is heel goed in lesgeven. We leren langzaam aan wat woordjes maar we kijken ook naar muziekstijlen en we gaan og een keer dansen haha!
5e- algebra 2. Jaja ik heb wiskunde ,haha dus dit is geen funuur voor me. Ookal is algebra 2 de makkelijkste volgens mij haha ze fdraaien al die punten en komma's om, word er gek van !hah
6e- English 3. Tja engels , ik zit in de klas bij vage mensen haha, ik kan beter engels dan zij. we leren hier namelijk het engels zelfstandig naamwoord(noun) haha.veel huiswerk weer maar wel leuk opzich
7e-volleybal. Ja volleybal wie had dat geacht!ik niet iig. Maar ik vind het zelfs leuk.Je merkt echt dat als iedereen er voor gaat je dat vanzelf ook gaat doen! we hebben ook van die schoolshirts enzo.we trainen de laaste anderhalf uur van school en dan nog een uur na school.Op dinsdag en donderdag hebben we altijd wedstrijden. dan gaan we eerst huiswerk maken, dan onze sandwiches beleggen met komkommer, tomaat kaas.Jonge er is hier bijna geen normale kaas te vinden:'( ze hebben alleen van die vierkante plakjes die per stuk weer verpakt zijn en nasar plastic smaken:( haha maar daarna onze bidons vullen.het is echt leuk dat we altijd koud water en gratis gatorade krijgen.en dan gaan we in de schoolbus naar de andere scholen, of komen ze bij ons.
vorige week moesten we naar batesville, 2 uur verderop. Dus iedereen in de bus en hij reed voor een uur. toen rakkte die oververhit en de antivries ofzo ook.dus toen spoot er antivries over de hele busvloer en het stonkt, het was heet vet eng haha.iedereen natuurlijk gillen en wij de bus uit. Dus een uur later weer op weg.na de game gingen we pizza eten en toen waren we opeens om 12 uur snachts thuis. nou denk je waarswchijnlijk; 12 uur dat is toch niet zo heel lkaat!nou hier wel haha. mn hele dagritme is verandert, het word hier namelijk al om 8 uur donker, dus iedereen staat vroeger op en gaat later naar bed!
gelukkig kregen we de dag erna 1e uur vrij:) ik heb trouwens elke dag dezelfde 7 uur, dus soms best saai, maar ik weet altijd waar ik naartoe moet.rassen word hier altijd over gesproken, ik schrok er heel erg van dat ze mensen hier de hele tijd in zulke hockjes proppen, maar het is een beetje de cultuur hier denk ik. haa maar indedus bus word dus altijd gerapt, gedanst en gezongen.das wel leuke dat iedereen dan meezingt enzo haha, ik wou dat ik het jullie kon laten zien.voor games hebben we allemaal onze ' maroon and gold' pakes aan. nouja zwarte 'spankie' haha ik meost wel lanchen om dat woord.het staat voor de volleybalbroekjes, het zijn eigenlijk gewoon zwarte boxertrshorts en voor broekjes zijn ze te klein, maargoed alls je iemand slaat noemen ze dat spanken vandaar... haha.
maar onze tja wat is het ons schooldier ofzo zijn de ' falcons'volleybal is hier heel populair, voor homecoming court; homecoming is de laatste american footbal wedstrijd die thuis word gespeeld, worden altijd mensen gekozen die naar voren mogen komen ofzo, maargoed mn halve volleybalteam is gekozen haha.
iedereen heeft trouwens de dag na de wedstrijd een homcecoming dance, dus schoolfeest.maar op de een of andere manier heeft mijn school alleen prom:( maar Lisa, uit zwitserland gaat naar Central high school in Littel Rock, de hoofdstad van arkansas. En central is de beroemste school van arkansas, ondat er in de jaren 70 een rassenopsatand was ofzo.maargoed ik dwaal weer af haha het is een suuuuuuuuuuuuuuuuuuupermooooie school!wauw, jemoet maar een plaatje opzoeken, dat noem ik nou een school.maargoed zij heeft dus wel een homecoming dance, en ikmag haar ' date; zijn haha.
jongens zijn hier trouwens niet echt leuk at all, er zijn hie jongens maar dan echt van diesuuuper lage broek , ik ben koel want ik rook wiet, blingbling rappertypes.niet in nederland te vinden zoals hier.
enandere jongens maargoed hun favo hobby is natuurlijk vissen, of hertenschieten wnat jebent niet voor niets in arkansas.dusja niet echt een hoogtepunt haha.
okee kantine eten is niet te eten.ze hebben alleen patat met dit of patat met dat.sta je dan de hele pauze voor in derij, en kan je mooi alles weggooien! ze hebben trouwens wel lekker salade maar dat wil je ook niet elke dag, dus ik neem het nu gewoon mee van huis!
andere eexchange studenten! Er zitten twee duitse meisjes op mn school; Lisa en Friederike.Lisa is wel leuik maar friederike word ik nogal moe van, haar duitse accent overheerst nogal te veel haha.En we meoten het niet over het wereldkampioenschap hebben want dan praten ze voor uren hoe goed duitsland is...
uhm ja we hebben nog een jongen uit denemarken, hij is leuk hij draagt normale kleren:Ohahaen hij is aardig wat natuurlijk veel belangerijker is;)
uhm ja een jongen uit norwegen, hij is zooo weird!! de eerste dasg die ie binnen kwam zat ie meteen aan een meisjes haar, en toen zei die; je haar is zoo mooi(L) haha en daarna heeft ie betoog gehouden over hoe hij met meisjes omgaat.hij is een echte gentlmen, volgens hem zijn meisjes geen speelgoed dat we dat maar wisten hahahahahah.
en een jongen uit taiwan die precies op anson lijkt hihi!
okee nu bven ik bij charlotte, mn rep, ze is zegamar mn contactpersoon van de organisatie en hier blijf ik nog een paar dagen want ze moeten eerst nog een background check doen op mn gastmoeder hihi!
toen mn rep voor gezinnen aan het zoekewn was, heeft mn counselor een mail aan al haar collegas gestuurt, dus ik krijg nu de hele tijd te horen of het wel goe dmet me gaat, dat het niet erg is dat ik mn huiswerk niet heb gedaan en of ik bij hun op de bank wil blijven slapen haha.
goh, ik moet zeggen ik heb al zoveel meegemaakt in dezetijd dat ikhier ben, ik heb echt het gevoel dat ik volwassen ben geworden ofzo, nouja volwassener ofzo!ik kan nu zelfs mn eigen was doen!!:O haha ja vet knap! maar het was niet allemaal even leuk en na new york had ik het gevoel dat mn achtbaan op de weeg naar beneden was, en het bleef maar dalen maar nu met mn nieuwe gastmoeder gaat ie weer omhoog, haha ik snap m zelf bijna niet meer maar ik moest er iets filosofies doorheen doen.

ojaa, ik ben nu heel blij dat ik een andere familie heb, de familie van de familie was namelijk gek op vissen.nou zeg ik niet dat vissen stom is, we hebbben nog steed sniet gevist, maar wel de visconconvetion ofz haha.we gingen op een tripje naar kentucky(staat boven arkansas) waar we 4 dagen zouden gaan vissen had ik begrepen.maar we zaten alleen maar in een sporthall vol mannelijke 50+ mensen met dikke buiken en lelijke spijkerbroeken.maar ik zal jullie daar maar nier mee vervelen anders val ik zelf nog in slaap.
oohja! gwen en ik gaan in november naar knoxville, tennesee volgens mij na memphis, nashville en chatannooga de grootste plaats daar ofzo.want daar heeft ze een vriendin wonen ofzo.verder wil ze met me op vakantie in 'spring break' dus de voorjaarsvakantie naar washington Dc ofzo!:) en misschien ga ik nog mee in de zomer op een cruisen naar canada en alaska! jajaa dat lijkt me wel supervet maar dat is nog ver weg. ik ben gewoon heel blij dat ik nu bij haar in huis mag komen, ik wor der helemaal blij van!
haha ohjja!, dit weekend gingen ik, lisa(zwitserland), lisa(duitsland) naar de halloweeen store, halloween is ergens eind oktober haha!overal van die enge mensen enzo en we gingen kijken naar de kostuums. voor kleien kinderen hebben ze enge kostuums maar volgens mij geld hier de regel dat hoe ouder je word, hoe sletteriger de ksotuums zijn haahahahahaha.maar lisa uit duitsland paste de ' sexy gretchen' en lisa uit zwitserland de ' swiss hottie' haha dat is was zo grappig. ze haddebn geen nerderlanse wietplant ofzo dus ik heb maar het elfenpakje gepast, jammergenoeg konden de vleugerls er niet aan haha.en nee yoni geen bijenpakje;p
okee nou ik moet maar eens gaan, ik heb trouwens een nieuwe laptop!:) en ohja ik heb van gwen een mobiel gekregen, niet zon lelijke als ik eerst had hier, met unlimited texting en internet en ze betaalt voor me:O ze is echt een schat haha!(L) laat eens een berichtje achter en ohja ik zal vanaf nu proberen om vaker een blog te schrijven:$ ciaociao
judithhh!
leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt nuu. Jaa het eten in de lunch is echt heel erg he. Elke dag patat met een hamburger! Is voor 1 dag wel lekker, maar daarna niet meer. Oe, leuk dat je naar een homecoming dance gaat! Wij hebben het wel alleen niet in een galajurk ofzo, dus dat is wel jammer! Hoe gaat het verder met je?
xx
Wat goed dat je het nu fijner hebt!!
Wat een enorme blog,
maar wel super leuk om zoveel van je te horen.
Ik merk nu pas hoe enorm erg ik je mis man :(
En je moet echt een keertje in de bus filmen
hahaa
liefs
Juuud wat fijn allemaal voor je!
Ik heb de school van Little Rock gegoogled en dat is inderdaad een mooie school, haha
maar vergeleken met de Noordgouw is het niks ofcourse
Film maar een keer als iedereen gaat zingen en dansen
dat wil ik wel eens zien
en zet eens wat meer foto's op hyves dame!
Loveyou
ps je schrijft heel leuk, hihi
heyhey!
moest van maddeleen even je blog lezen (A).. hoorde dat je was veranderd van gastgezin.
Maar fijn dat het nu weer de goede kant op gaat!
wel beter dan dat dat vrouwtje aardiger is.
nog veel plezier en succes daar!!!!
xoxo
Judithh,
wat super leuk om van je te horen. & echt leuk geschreven! Wat fijnn dat je nu een beter gastgezin hebt.
xlovex
gefeliciteerd met je nieuwe gastouder. Wat fijn!!!!
Super leuk allemaal judith!(:
Leuk om te lezen Judith!