USAAAAAA
heeeya!
ongeveer een maand geleden was mijn laatste blog zag ik net:$
tijd voor een nieuwe!:) haha, maargoed ik zit dus in het volleybalteam, en het seisoen is nu afgelopen, we hadden dinsdag de laatste wedstrijd, en omdat sport heeel erg competatief is hier, kon ik niet meespelen in de wedstrijden:(want ik snapte de regels nog niet, en mn spel was uhm nog niet zo goed haha!Maar deze laatste dinsdag mocht ik meespelen in de wedstrijd:D hihi en ik heb hm elke keer over het net gekregen , wat ik erg knap vond van mezelf, maar toen ik het later terug zag op video zag het er niet zo elegant uit HAHA. okeeee maargoed volleybalwedstrijden zijn nu dus over, dus nu begint het naseisoen iets van 6 weken ofzo dan gaan we vooral rennen en oefeningen doen om niet ' out of shape' te raken!dus dat word meer trainen voor mij, aangezien ik met de wedstrijden altijd de bank warm mocht houden!
en dan hebben we nog school,......ja ook een Amerikaanse high school word op een gegeven moment gewoon school:( haha dus dat betektn huiswerk:( er word hier veel huiswerk gegeven , maar de moeilijkheid verschilt per vak. sommige vakken zijn echt moeilijk bij te houden, terwijl andere je een dag van tevoren de toets mee naar huis geven om um uit je hooft te leren!:) de schoolfotos zijn allemaal genomen, en ook van het volleybalteam, alleen die heb ik nog niet terug gezien!
ohja haha, ik had 2 weken gelden ofzo, mn blauwe H&M trui aan, heel normaal zou je denken.Maargoed in Nederland lette niemand echt op wat erop stond, ik ook niet:$, haha maar hier blijkbaar wel!dus de hele dag door vroegen mensen, zit je op paardrijden??En ik maar antwoorden nee!:O haha maar het bleek dus dat er op mn trui stond dat ik bij een of andere paardrijclub zat;p haha.
dropp. Die lieve yoni had mij een hele zak met cadeautjes gegeven, om elke maand eentje uit te pakken, nu was ik in een cadeautjesbui, en heb ik er meer dan 1 uitgepakt:$ en toen kwam ik een rol venco drop en pepermunt tegen:) die had ik dus megenomen naar school om te eten, en toen ik bij de volleybal was vroegen ze allemaal; Wat is dat:O dus ik liet het ze proeven!hahahaha ze vonden het allemaal heel eng om te eten, want het was zooo zwart! en ze vonden het heel vies haha!;) ze snapte niet dat het snoep was, want het was veel te zout vonden ze!ik heb er nog een filmpje van, maar ik snap nog niet hoe ik ze op hyvus kan zetten!:$
vorige week was het Statefair!
jippiee.het was zegmaar een hele grote kermis, en dan met eten en dieren! aangezien Arkansas een beetje een cowboystaat is, hebben ze hier op de fair prijzen voor het zachtste kippetje ofhet mooist geborstelde varken!dus we hebben even door de stalen gelopen om die mooie dieren te zien, maar voor mij was er niet echt verschil tussen normale dieren, en deze prijswinnaars!;) maar de fair was echt leuk! Ik kreeg er echt zo'n typisch ' amerika' gevoel bij.Er waren allemaal attracties, ook eentje dat je in een soort ruimteschip zat.En dat ruimteschip tolde zegmaar zo vaak en snel rond dat je het gevoel had dat je kantelde. en de zwaartekracht was heel raar, dus daar werd ik nogal misselijk van:( en we hebben een uur in de rij gestaan voor een reuzenrad waar we dan 1 minuut in mochten;p maar ze hadden wel lekker eten, vooral de 'candied' appels zijn zooo lekker:)appeles met een soort rood glazuur erop!maar niet alles leek even lekker, hier in het zuiden doen ze alles fried'.ik weet niet precies wat het is, maar het word er iig extra vet door!ze hebben fried oreo's en zelfs firied bier!ik snap alleen niet hoe ze dat nou doen maargoed haha.Ik ben wel een paar echte cowboys tegengekomen;)
duss, op school gaat het well gooed.in engels vinden de jongus het nog steeds grappig om naar me te zwaaien en mn naam te zeggen;) maar het is nu iets minder gelukkig. Ze waren de hele tijd van haaai djudith, i love youuu.haha maar toen begonnen meisjes in de klas te dreigen dat ze het aan zn vriendinnetje zouden vertellen, dus hij is een stuk stiller geworden!:)
nog steeds merk ik dat de mode hier op school gewoon echt anders is!mensen dragen hier veel truien van plaatsten waar ze zijn geweest als Florida of weetikveelwaar.ook dragen de meeste meisjes shirts die als zakken om je heen hangen, dat zijn meestal de schoolshirts;) en niet veel mensen hebben sieraden om.nouja het is meer of heeeeeel veel sieraden of niks!Ook kijk ik nog steeds mn ogen uit, naar de verschillende haarstylen!Er lopen hier veel mensen rond met haar in verschillende kleuren, zoals bovenop bruin en daaronder blond.maar ook alle kleuren van de regenboog.Of veel meisjes hebben van die strikjes in hun haar de cheerlaeders dragen, zegmaar recht op hun hoofd.en veel donkere meisjes hebben het in de apartste patronen op hun hoofd!je ziet hier niet veel 'saai' haar.
kleding voor jongens is hier vooral 'sagging' wat eigenlijk verboden is, zegmaar je broek onder je knieen ongeveer.en basketbalshirts enzo.Mensen die sporten hebben met wedstrijden hun gameshirts aan, wat er ook wel ' amerikaans' uitziet! bekende merken zijn hier, aeropostale, american eagle, hollister en abercrombie.
De taal hier is ook wel grappig, in het zuiden praten ze sowieso al geen ,algemeen beschaafd amerikaans.ik weet niet hoe je het noemt hih;) maar hier zeggen ze veel ya'll en voordat ze wat zeggen hoor je eerst altijd een vaag geluid vind ik haha, iets van uuuh, en dan beginnen ze hun verhaal. ze spreken op mijn school ook veel slang, straattaal achtig, ze zeggen geen ' what's your name? maa;r wass ya name? haha het klinkt in ieder geval grappig.
HOMECOMING.
tjonge jonge ik heb zo lang niks geschreven dat ik geen idee meer heb wat ik nou al heb vertelt in mn vorige blogs:$ maargoed homecoming dus! Homecoming is volgens mij de laatste thuiswedstrijd waarbij oud studenten komen kijken. ze komen dus letterlijk weer ' naar huis' .Dit is de belangerijkste american footballgame, want iedereen wil natuurlijk winnen, wanneer er zoveel mensen komen kijken! Op mijn school hebben we geen homecoming dance gehad:( maar een vriendin van mij op een andere school zei dat het ' een schoolfeest voor 12 jarigen' was!maargoed toch wel leuk om eventjus mee te maken!maar op mn school hadden we wel een homecoming court. zegmaar hetzelfde als wanneer ze een promqueen kiezen, maar dan aan het begin van het jaar!Dus alle populaire mensen, en mensen die aan al hun vrienden hadden gevraagt te stemmen..., waren aanwezig.ze mochten allemaal een rondje over het veld maken met hun jurken van 500 dollar, en toen werden de king en queen gekozen.Het waren Kaylee en kendall, kaylee is captain van het volleybalteam en kendall geen idee wat ie doet, hij is altijd bij de volleybal, denk ik manager ofzo!:) maar het was wel leuk dat hun wonnen.en na het rondje werden al hun namen opgelezen, waar ze woonden, naar welke universiteit ze gingen, en naar welke kerk! ja naar welke kerk,haha kerk ishier in het zuiden nog erg belangrijk er zijn hier dan ook echt overal kerken:S! maargoed , naa het homecomingcourt was het tijd voor de game!:)
jammergenoeg is ons team nogal slecht, en verloren we met 52-6 ofzoiets...:( maar onze schoolband is heel goed, dus gingen we die maar aanmoedigen;)In de pauze van de games treed de marching band altijd op, zegmaar een soort orkest, waarbij ze in patroontjes lopen, en dan heb je nog meisjes erbij die met vlaggen zwaaien.
daarna treden de dansers en cheerleaders op.Het dansteam is vet goed, maar de cheerleaders kunnen volgens mij nog niet eens de radslag, aangeizn hun cheers meer dansjes waren:) haha maar het was leuuk:)
ohja die middag op school hadden we nog een soort parade waarbij de verschillende clubs op een kar gingen en dan over het footballveld reden, en ik was bij de volleybal!
ohja en ik zit ook nog bij een andere club!hih diversity club, jaja zegmaar met alle uitwisselingsstudenten en met andere amerikaanse jongeren, het gaat over andere culturen ofzo, maar het is eigenlijk gewoon dat we een keer in de maand een field trip hebben!:) field trip is klasseuitje!deze maand zijn we naar cirque de shanghai geweest!zemgaar dat shanghaiaanse?versie van cirque de soleil. Dat was echt vet, ze gingen met 12 mensen op een fiets enzo haha:)
dit was dan alweer het einde van mijn blog:(
ja het is jammer, maar jeweet volgende keer komt er weer een nieuwe!
hopelijk denk ik er dan wat eerder aan;)
liefs judith!
Hahaaaa, ik mis je!
En je leuke manier van praten
En je lach! hahah maar die heb ik
laatst nog gehoord op skype natuurlijk
Heb je nou alle cadautjes al uitgepakt!
ohohoh, hihi. Leuke blog juud, stuur maar
een canied apple naar ons toee (:
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
YES weer een blog van jou
ik weet niet allemaal wat je uitspookt daar in de USA
maar nu ben ik weer een beetje op de hoogte
het klinkt wel echt als Amerika hoe ik het me voorstel hoor hihi
kusjes (l)
ohhh jud klinkt allemaal wer super ^^
en ik wil ook zoon lekkere appel, ghehehe
maar we meoten snel weer binnenkort skypen =)
je schrijft trouwens echt heel leuk en lollig en soms zit ik keihard te lachen achter de computer en dan mijn ouders benenden :
bodine, gaat alles goed...?=O
hahahaah =D
dikke kus for my amarican girl(L)
Juud, wat leuk dat je weer een blog hebt geschreven. Met zoveel leuke dingetjesss; ik hoorde wel dat er nu weer wat was met je gastgezin :( wat jammer is dat toch, maar hoop wel dat je het nog steeds leuk vind in Amerikaaaaa =)
dat filmpjee dat ze drop gaaan eten is zooo grappig, haha ;P
xxxxxxxxxxx