judith-highschool-usa.reismee.nl

new story.

hola, finally weer een nieuw verhaaal!ik ben echt slecht bezig met mn weblog niet behouden en mn dagboek, dus ik zal maar vertellen wat ik nog onthouden heb van deze weken!:$

nieuwe school!

jaja, met het nieuwe gezin kwam ook een nieuwe school, aangezien ik naar conway ben verhuist, ongeveer een uur verderop naar het westen!

conway heeft ongeveer 60.000 inwoners en is een leuk stadje! hoewel steden in arkansas, niet echt steden kunnen worden genoemd, behalve de hoofdstad little rock! steden hier zitten zo anders in elkaar, er is geen binnenstad zoals zwolle ofzo, het is meer een aantal grote winkels zoals walmart, target, lowes, etc.en dan een mall ernaast, niet echt heel gezellig!

maargoed ik was aan het praten over school!

het is een nogal grote school, 4000 leerlingen, haha toch weer even wat anders dan de noordgouw!het is wel verdeelt over 2 campussen, we hebben een eastcampus en een westcampus.de eastcampus is vooral voor leerlingen in de grades 9-10 dus derde en vierde klas in nederland.maar hier moet ik naartoe voor de eerste 2 uur van mn dag!ik heb namelijk EAST, een saaie projectklas, waar we eigenlijk niks uitvoeren, en spaans, want alle buitenlandse talen zitten op de eastcampus!

waar ik me wel over verbaase was dat er duits word gegeven, maar volgens mij isde leraar iemand die nog nooit in duitsland is geweest ofzo haha!mn gastzusje heeft namelijk duits, en voor ich blijft ze volhouden dat je ies moet zeggen;p maargoed hier ben ik natuurlijk geen expert in haha.

de schoolbus komt ons om 7 uur in de ochtend oppikken, mn zusjes hannah(9) en heather(15) en ik wachten dan aan de oprit en gaan dan mee met school bus!De schoolbus is irritant, omdat ik vroeg op moet staan, er keihard countrymuziek word gespeeld waar je het na 1 liedje wel van gezien hebt, en de kinderen! mensen van mijn leeftijd hebben meestal auto's dus er zitten alleenmaar basisschool kinderen van 7 in de bus, die het leuk vinden om te zeggen,

hoe stom je wel niet eruit ziet, en ze je wel eventjes in elkaar gaan slaan.

haha, maar het is ze nog niet gelukt dus wees niet bang;p

dan komt de bus bij onze school aan en Heather, zit op de EAST campus omdat ze in 10th grade zit, en ikwachten dan 20 minuten buiten in de freezingkou totdat we naar binnen kunnen.Na EAST en spaans ga ik met een shuttlebus, gewoon een schoolbus maargoed, daar proppen we ons met veel mensen in om naar de westcampus te rijden!

als ik eindelij kop de westcampus ben, loop ik naar mn 3e uur, study hall.gewoon huiswerk maken, handig maar nogal boring want het is verboden te praten;o

dan heb ik lunch! 30 minuten, en dan zit ik bij verschillende mensen eigenlijk. eerste dagen zijn irritant, omdat je niemand kent, en je dus maar bij vage bekende gaat zitten!laat ik het maar op houden, ik heb bij ongeveer elk kliekje een beetje gezeten, en ik zit nu bij rebekka een norweegse uitwisselingsstudent, en wat amerikaanse menzen!

daarna ga ik naar american historyy, wat eigenlijk wel leuk is!het vak niet, maar de teacher geeft leuk les, en we hoeven eignelijk niks te doen:)

dann heb ik engelss, waar we into the wild hebben gelezen, ik moet de film nog zien, maar het boek was nogal vermoeiend en langdradig;) dan het 6e uur hebb ik algebra 2, zegmaar de wiskunde met de x, kwadraten en dat soort leuke dingen.nou ik had het zelf niet verwacht maar het is de leukste les van de dag!:) nouja niet de les zelf maar de klas is superleuk dus dat maakt wiskunde al een stuk leuker, voor zover dat kan.

dannnn, het ik 7e uur psychologie!we kijken eigenlijk alleen maar videootjes op youtube over geheugenverlies enzo, maar het is wel leuk.de lerares was een paar keer in amsterdam geweest en heeft een van Gogh poster in de klas hangen haha:)

dat is mn rooster voor dit semester, dat tot de kerstvakantie duurt!dus nog drie weken ongeveer!en dan zit ik al op de helft!ik kan het niet geloven haha!:) maar ik ben heeeel erg blij, dat ik nu hier op school zit, iedereeen was helemaal blij dat ik er was, en nog steeds haha:)de school zelf is ook gewoon leuker, alles is hier beter eingelijk!:)

vrijdag was er een footballgame, dit team van mn school was wel goed, ze hadden conference al gewonnen, zegmaar de normale competitie, en nu waren ze bezig met playoffs voor State, zegmaar om kampioen van de staat te worden!nu hadden ze dan wel verloren vrijdag, mar het was maar 1 touchdown verschil, 6 punten dus!dat was wel jammer:(

de tribune hier zat heeelemaal vol, en het veld enzo is helemaal mooi gepainted enzo, dus zag er mooi uit!je hebt op de tribune altijd een studentsection, en daar staat iedereen op de banken!het was echt leuk met schoolband die voor de studentsection stond te spelen , allemaal bekende nummers van golddigger tot OMG haha allemaal liedjes en iederren stond helemaal te dansen enzo:) de danseteams waren ook iettsje anders!De cheerleaders deden gewoon een cheer, maar er waren 2 dansteams, met cowboylaarzen aan en hoeden op, en wel erg kortje jurkjes!maar ze waren wel heel erg goed:)

ohja ik eet ook hier niets uit de kantine, ik zou wel pizza of patat kunnen halen, maar ze hebben hier ook typical southern meal; bruine bonen en nog meer vreemde zuidelijke ' lekkernijen' .

gezin!

is leuk:)iedereen is aardig en ik weet zeker, dat het mn laaste gezin zal zijn hier in amerika, dus het zit helemaal goed!het huis is ook erg mooi, we hebben op de bovenverdieping een gameroom, met pooltafel en zon hockeyding:)

weer.

tja tja tja. ik ben geen fan van het weer hier.de eerste 2 maanden was het 40 graden en nu ik het koud, heel koud.en regenachtig:S het sneeuwt hier niet veel, ik heb ook nog geen sneeuw gezien, zoals ik bij andere uitwisselingstudenten al het gezien die helemaal zijn ondergesneeuwt!en er is nu een tornadowarning in mijn buurt ofzo, en er zijn hier overal aardbevingen , hoewel ik er nog geen heb meegemaakt!echt een landklimaat, soms verlang ik wel even naar normaal weer, maargoed!

HALLOWEEEN.

jonge ik heb nog zoveel te vertellen, gelukkig is het nu vakantie.eindelijk.

okee met halloween , dat weekend kwam ik hier aan!dus er was geen tijd om een leuk bijenpakje te kopen:( maargoed mn gastmeoder had nog een kostuum, een flappergirl.iets van een danseres uit de jaren 20.het zag er nogal apart uit, maargoed who cares het was toch halloween.hannah was een engelse prinses uit 1800 en heather een lieveheersbeesje.twee buurtkinderen gingen ook mee, een vriendin van heather en haar broer die blijkbaar geen vrienden heeft. dus toen gingen we naar een mooie buurt toe, met huizen waar je mond van open valt, zo groot zijn ze!amerikanen zijn erg generoues en geven niet een snoepje maar een hand vol, dus we kregen heel veel snoep hihi:D het was wel lief, sommige kindjes warewn heel schattig verkleed.wat me wel opviel was dit; golfkarretjes.

ja want aangeizen het zon mooie buurt was, waren er natuurlijk veel rijke mensen.en lopen is er moeilijk voor amarikanen dus er redden veel ouders met golkarretjes van huis tot huis haha, zag er echt grappig uit.maargoed halloween was wel erg leuk!

ik dacht laat ik maar wat vertellen over random dingen! zoasl eten.

zoals ik eerder al had vermeld is het idee van ' lekker' eten hier nogal anders dan wat ik gewend ben. zo zie je maar weer. wat hier lekker word gevonden; bruinen bonen, mais, mashed potatoes, wat gestampte aardappelen is maard an nogal vies. en alles extra. natuurlijk ook pizza enpatat enzo.maargoed ik merk echt dat ik van plain eten hou, niet met vanalles erop. de amerikanen die ik ken houden er van om het een extra volle smaak te geven, wat ik eigenlijk alleen maar heel vet vind smaken haha.zoals broccolie met kaas, pancakes zijn net spongebobsquarepantssponzen, salade heeft superveel dressing etc.

maargoed er is natuurlijk ook lekker eten! sonic- drive in, strawbeey liemades zijn heerlijk:)aarbeien met een soort drankje is het! burger king, mcdonalds, wendy's, arby's noem maar op!

haha, maar echte goeie kookkunsten moet je hier niet zoeken ;p vreemde dingen die ik heb gehad

gumbo- een soort soepje uit louisiana( staat onder arkansas) met bruine bonen.

chili frito pie- chili met bruine bonen en fritos, wat een soort chips is, is eingelijk wel heel lekker!

aligator- smaakt naar kip en nogal taai, en het beeld van een aligator kreeg ikniet uit mn hoofd onder het eten:p

cornbread- blegh, geen brood te noemen , een soort hartige taart maar ook weer niet echt, niet lekker!

zo dat is wel weer genoeg voor vandaag de rest komt waarschijnlijk nog wel deze week erguss.'hugs and kisses xo

Eline

hihi zo te horen kan je wel lekker je buikje rond eten!
heb je ook al een keer boerenkool voor ze gemaakt?
mis jouuuu

Maddeleen

leuk om allemaal te lezen, nu heb ik toch wat meer een beeld van je school :)

en pas maar op dat je niet in elkaar geslagen wordt door de kleine kindjes in de bus

Sophie & Yoni

Heeee grote aligator vreteeer
Jij doet echt coole dingen
Maaar het coolste is als je terug komt
Nou take care
En pas maar op voor de geweldadige jongetjes inderdaad!

Anouk

Hihi leuk om weer wat te lezennn, nu merk ik weer beter wat voor leuks je allemaal beleefd! Echt blij voor je dat je het zo leuk hebt bij dit gezin- ik mis je. xx